Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γερμανικός-κολοσσός επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία


Την ώρα που στην Ελλάδα δεν επενδύουν ούτε ένα ευρώ, οι Γερμανοί «ρίχνουν» εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία.
Η γερμανική εταιρεία Bosch αποφάσισε να επεκτείνει τις επενδύσεις της στην τουρκική βορειοδυτική επαρχία της Προύσας, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας της χώρας.
Η υπάρχουσα επένδυση της Bosch στην Τουρκία ύψους 1,24 δις. τουρκικών λιρών (180 εκατομμύρια δολάρια) στην Προύσα θα αυξηθεί σε 1,74 δισεκατομμύρια λίρες (255 εκατομμύρια δολάρια) με τον αριθμό των υπαλλήλων να φτάνουν τους 606 από 314.
Η εγκατάσταση αναμένεται να παράγει 900.000 αντλίες υψηλής πίεσης επόμενης γενιάς ανά έτος και να μειώσει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών κατά 85 δισεκατομμύρια δολάρια.
Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας, ανακοίνωσε σε απάντησή του σε πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση, ότι η κυβέρνηση έχει εγκρίνει εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, το Κατάρ, τα ΗΑΕ και την Αίγυπτο ύψους 4,3 εκατ. Ευρώ κατά την περίοδο 1 Ιανουαρίου - 4 Φεβρουαρίου, ενδεικτικό της γερμανικής πολιτικής προς την Τουρκία.
Επίσης πάλι τον Φεβρουάριο  η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερμανίας αποφάσισε την εκταμίευση 32 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τουρκία, για την αποτροπή των διακινητών προσφύγων. Μιλάμε για το μεγαλύτερο ανέκδοτο στην ΕΕ .
Τα χρήματα αυτά αφορούν την υποστήριξη της Τουρκίας στην αποκατάσταση της επιχειρησιακής ικανότητας της ακτοφυλακής της, η οποία έχει προσπαθήσει επανηλλειμένα να εμβολίσει πλοία του Λιμενικού.
πηγη : https://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.